Olejek eteryczny z kurkumy

13,99 

Opis

Olejek eteryczny z kurkumy pachnie niezwykle energetyzująco. Warto dodać go do dyfuzora lub kominka podczas pracy umysłowej, ponieważ wspomaga kreatywne myślenie i pobudza do działania.

W chłodne dni będzie pełnić funkcję rozgrzewającą. Aromat kurkumy, unoszący się w powietrzu, tworzy aurę ciepła.

Jako surowiec kosmetyczny, olejek z kurkumy ceniony jest głównie ze względu na swoje działanie przeciwgrzybicze, antyoksydacyjne, antyseptyczne oraz przeciwbakteryjne. Polecany jest do pielęgnacji skóry z cellulitem czy grzybicą.

Dodatkowo można go rozcieńczyć z olejem roślinnym i zastosować do masażu rozgrzewającego: na bóle mięśni i stawów.

Informacje dodatkowe

Waga 10 g

Składniki (INCI)

Curcuma Longa Root Oil, Limonene

Zastosowanie:

Używać rozcieńczony:

  • do aromatyzowania i odświeżania powietrza;
  • do odkażania pomieszczenia;
  • jako dodatek do kremów lub toników ponieważ rozjaśnia matową skórę, przebarwienia i piegi, a także pomaga zachować skórze jędrność, reguluje poziom wydzielania sebum, zapobiega powstawaniu zmarszczek i trądziku;
  • jako dodatek do szamponów i odżywek do włosów – niweluje powstawanie łupieżu i przetłuszczanie się włosów, jednocześnie sprawiając, że stają się mocniejsze i lśniące.

Jest fotouczulający – nie wolno go używać na skórę przed wyjściem na słońce.

Uwaga:

W formie nierozcieńczonej stosuje się go punktowo na ukąszenia i opryszczkę.

Nie można go stosować w czasie ciąży i karmienia piersią.

 

Dodatkowe informacje

Pojemność: 10 ml

Ten artykuł może Cię zainteresować

0