Olejek eteryczny kadzidłowy

11,99 

Opis

Olejek eteryczny kadzidłowy, swoją drzewną wonią, inspiruje kreatywne umysły do działania. Uspokaja i wzmacnia przejrzystość myślenia. Jest rewelacyjnym uzupełnieniem praktyki jogi. 

Jako surowiec kosmetyczny, kadzidłowy olejek eteryczny stosowany jest często w kosmetykach do pielęgnacji włosów, gdyż chroni je przed nadmiernym wypadaniem oraz niweluje problem łupieżu. 

Dzięki właściwościom przeciwgrzybiczym oraz antybakteryjnym, kadzidłowy olejek eteryczny można stosować na skórze problematycznej. Należy jednak pamiętać, aby nigdy nie stosować go samodzielnie na skórze. Surowiec wymaga rozcieńczenia z olejem roślinnym lub innym neutralnym surowcem.

Składniki (INCI)

Ingredients (INCI): Boswellia Carterii Oil, Limonene, Citral, Linalool

Zastosowanie:

Używać rozcieńczony:

  • do aromatyzowania i odświeżania powietrza;
  • do odkażania pomieszczenia;
  • jako dodatek do kremów lub toników ponieważ rozjaśnia matową skórę, przebarwienia i piegi, a także pomaga zachować skórze jędrność, reguluje poziom wydzielania sebum, zapobiega powstawaniu zmarszczek i trądziku;
  • jako dodatek do szamponów i odżywek do włosów – niweluje powstawanie łupieżu i przetłuszczanie się włosów, jednocześnie sprawiając, że stają się mocniejsze i lśniące.

Jest fotouczulający – nie wolno go używać na skórę przed wyjściem na słońce.

Uwaga:

W formie nierozcieńczonej stosuje się go punktowo na ukąszenia i opryszczkę.

Nie można go stosować w czasie ciąży i karmienia piersią.

 

Dodatkowe informacje

Pojemność: 10 ml
0