Olejek eteryczny cedrowy

13,99 

Opis

Cedrowy olejek eteryczny, jako surowiec kosmetyczny (półprodukt), świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry skłonnej do występowania cellulitu. Jest również składnikiem kosmetyków do pielęgnacji skóry trądzikowej czy objętej grzybicą. 

Olejek eteryczny z drzewa cedrowego zmniejsza uczucie świądu. Należy jednak pamiętać, aby nigdy nie używać go bezpośrednio na skórze w formie nierozcieńczonej. 

Można go stosować również w kąpieli, jako sposób na wędrówkę zmysłów – wprost do świata wschodnich rytuałów piękna.

Składniki (INCI)

Cedrus Atlantica Bark Oil, d-Limonene

Zastosowanie:

Używać rozcieńczony:

  • do aromatyzowania i odświeżania powietrza;
  • do odkażania pomieszczenia;
  • jako dodatek do kremów lub toników ponieważ rozjaśnia matową skórę, przebarwienia i piegi, a także pomaga zachować skórze jędrność, reguluje poziom wydzielania sebum, zapobiega powstawaniu zmarszczek i trądziku;
  • jako dodatek do szamponów i odżywek do włosów – niweluje powstawanie łupieżu i przetłuszczanie się włosów, jednocześnie sprawiając, że stają się mocniejsze i lśniące.

Jest fotouczulający – nie wolno go używać na skórę przed wyjściem na słońce.

Uwaga:

W formie nierozcieńczonej stosuje się go punktowo na ukąszenia i opryszczkę.

Nie można go stosować w czasie ciąży i karmienia piersią.

 

Dodatkowe informacje

Pojemność: 10 ml
0