Olej z pestek arbuza

19,99 

Opis

Olej z pestek arbuza jest bardzo lekki i szybko się wchłania. Zawiera bardzo dużo kwasów NNKT, a także karoten i witaminy: A, C, PP oraz witaminy z grupy B. Nawilża, łagodzi podrażnienia i przywraca elastyczność skórze. Działa przeciwstarzeniowo, wzmacnia naskórek i neutralizuje działanie wolnych rodników. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, szczególnie do cery: suchej, tłustej, mieszanej, dojrzałej i trądzikowej. Sprawdzi się także w pielęgnacji włosów pozbawionych blasku, szorstkich, suchych i matowych (wysokoporowatych).

Olej roślinny możesz stosować solo, najlepiej na wcześniej zwilżoną skórę lub włosy. Możesz także dodać kilka kropel oleju do ulubionej maseczki czy kremu. Połącz go z odrobiną olejku eterycznego a powstanie prosta mikstura idealna do masażu ciała. Olej roślinny możesz wykorzystać również podczas masażu twarzy – ręcznego lub z użyciem płytki gua sha czy rollera.

Informacje dodatkowe

Waga 100 g

Składniki (INCI)

Citrullus Lanatus Seed Oil

Zastosowanie:

Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (na przykład hydrolatem) skórę twarzy. Wmasuj aż do całkowitego wchłonięcia. Wcieraj także w paznokcie i włosy.

Dodatkowe informacje

Pojemność: 50 ml

Ten artykuł może Cię zainteresować

0