Hydrolat z lilaka

Hydrolat z lilaka przeznaczony jest do stosowania na skórze mającej problem z osłabionymi naczynkami, jak również posiadającej tendencję do powstawania wyprysków. To delikatny i przyjemny surowiec kosmetyczny, który można stosować na wiele sposobów: zarówno w postaci mgiełki, toniku czy surowca kosmetycznego pomocnego w tworzeniu własnych receptur kosmetycznych.

24,99 

Opis

Hydrolat z lilaka, (znanego także jako bez lilakowy), doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry skłonnej do przebarwień, zasinień czy stanów zapalnych. Produkt ten łagodzi objawy trądziku różowatego, wspiera elastyczność skóry, przyczyniając się do poprawy wyglądu cery dojrzałej. Dodatkowo rozjaśnia przebarwienia będące skutkiem nadmiernej ekspozycji skóry na słońce, zmian hormonalnych czy przebytego trądziku.

Hydrolat z lilaka działa antybakteryjnie oraz przeciwzapalnie. Zawiera cenne składniki aktywne, jak lignany, kumaryny, kwasy fenelowe czy antyoksydanty: garbniki oraz flawonoidy. Można go stosować samodzielnie, w charakterze mgiełki lub toniku, jak również w połączeniu z innymi surowcami kosmetycznymi, np. glinką kosmetyczną czy olejem.

Lubisz samodzielnie tworzyć kosmetyki? Użyj hydrolatu z lilaka, który jest rewelacyjnym surowcem kosmetycznym spajającym inne składniki. Możesz połączyć go z ulubioną glinką albo olejem roślinnym lub użyć go w charakterze wcierki do skóry głowy.

Informacje dodatkowe

Gramatura

100ml

Składniki (INCI):

INCI: Syringa Vulgaris Flower Water, Propanediol, Levulinic Acid, Benzoic Acid, Sorbic Acid

Dodatkowe informacje

100 ml

Producent

BOSPHAERA M. Żyrkowski sp. j.
39-200 Dębica
ul. Rzeszowska 101A

0